Drajver TB6600 20,00 KM
Drajver DM860H 95,00 KM

Drajver DM556

DM556 / DM542 digitalni niskonaponski koračni motorni pogon koji koristi najnoviju 32-bitnu DSP tehnologiju, pogodan za pogon motora serije 57,86, sa odličnim performansama pri malim brzinama kako bi se zadovoljile potrebe aplikacija većine malih i srednjih opreme.

Na stanju

Sku:0098

50,00 KM

  Detaljno

Model Output Current [A] Supply Voltage [V] Pulse input frequency [kHz] Price
—– Min Max Min Max Min Max —–
DM556 1.4 5.6 24 50 200 50 KM

Opis proizvoda: 
DM556 je svestrani potpuno digitalni stepping drajver zasnovan na DSP-u sa naprednim algoritmom upravljanja. DM556 je sledeća generacija digitalnih kontrola koračnog motora.Donosi jedinstveni nivo glatkoće sistema, pružajući optimalan obrtni moment i poništava nestabilnost srednjeg opsega. Tehnologija samotestiranja motora i automatskog podešavanja parametara nudi optimalne odgovore sa različitim motorima i čini je jednostavnim za upotrebu. Pokrenuti motori mogu da rade sa mnogo manjom bukom, generišu manje toplote i kreću se glatko od većine drugih drajvera na tržištu.

Njegove jedinstvene karakteristike čine DM556 idealnim rešenjem za aplikacije koje zahtevaju glatkoću pri malim brzinama. U poređenju sa DM442, DM556 pruža veliki opseg napona i veću izlaznu struju da bi mogao da pokreće veći broj koračnih motora. Štaviše, DSP DM556 je sposoban da pokreće motore pri većim brzinama (iznad 3000 RPM) nudeći performanse slične servo.

Dodatci:

  • Anti-Resonance, obezbeđuje optimalni obrtni moment i poništava nestabilnost srednjeg opsega
  • Napon napajanja do +50 VDC (preporučuje se da ne prelazi 45 V zbog „povratne EMF“)
  • Programabilna izlazna struja, od 1,4 A do 5,6 A (DM556) i 1,0 A do 4,2 A (DM542)
  • Automatsko smanjenje struje u praznom hodu (u režimu mirovanja) za smanjenje zagrevanja motora; funkcija koja se može prebaciti (stopa smanjenja se može softverski konfigurisati)
  • Tehnologija samotestiranja motora i automatskog podešavanja parametara, nudi optimalne odgovore sa različitim motorima
  • Ulazna frekvencija impulsa do 200 kHz
  • TTL kompatibilan i optički izolovan ulaz
  • Programabilne rezolucije mikrokoraka, od punog koraka do 25000 koraka/obr
  • Pogodno za 2-fazne i 4-fazne motore
  • Zaštite od prenapona, struje, faznih grešaka

Primjena:
Pogodno za širok spektar koračnih motora NEMA veličina 17, 23 i 34 (42 k 42 mm do 86 k 86 mm). Može se koristiti u različitim vrstama mašina, kao što su Ks-I stolovi, mašine za graviranje, mašine za etiketiranje, laserski sekači, uređaji za postavljanje i tako dalje.Posebno pogodan za aplikacije gde su poželjni niski nivoi buke, manji razvoj toplote, velika brzina i visoka preciznost.

NAPOMENA: NIKADA ne isključujte ili spajajte motor dok je izvor napajanja povezan sa drajverom i pod naponom!

  Povezivanje

Pin Function Details Connector Image
       
PUL + Impulsni signal: U režimu jednog impulsa (puls/smer), ovaj ulaz predstavlja impulsni signal, pri čemu je svaka rastuća ili opadajuća ivica aktivna (softverski se konfiguriše); 4-5V kada je PUL-HIGH, 0-0,5V kada je PUL-LOV. U režimu dvostrukog impulsa (puls/puls), ovaj ulaz predstavlja impuls u smeru kazaljke na satu (CV), aktivan i na visokom i na niskom nivou (softverski konfigurisan). Za pouzdan odgovor, širina impulsa treba da bude duža od 2,5 µs. Serijski spojni otpornici za ograničavanje struje kada se koristi +12V ili +24V. Isto kao i DIR i ENA signali. dm542 pins
PUL –
DIR + DIR signal: U jednopulsnom režimu, ovaj signal ima nizak/visoki napon, koji predstavlja dva smera rotacije motora; u režimu dvostrukog impulsa (softverski konfigurabilan), ovaj signal je impulsni kontra-takt (CCV), aktivan i na visokom i na niskom nivou (softverski konfigurisan). Za pouzdan odgovor na kretanje, DIR signal treba da bude ispred PUL signala najmanje 5µs. 4-5V kada je DIR-HIGH, 0-0,5V kada je DIR-LOV. Imajte na umu da je smer rotacije takođe povezan sa podudaranjem ožičenja motornog pogona. Zamena veze dve žice za kalem sa pogonom će obrnuti smer kretanja. DIR signal: U jednopulsnom režimu, ovaj signal ima nivoe niskog/visokog napona, što predstavlja dva smera rotacije motora; u režimu dvostrukog impulsa (softverski konfigurabilan), ovaj signal je impulsni kontra-takt (CCV), aktivan i na visokom i na niskom nivou (softverski konfigurisan). Za pouzdan odgovor na kretanje, DIR signal treba da bude ispred PUL signala najmanje 5µs. 4-5V kada je DIR-HIGH, 0-0,5V kada je DIR-LOV. Imajte na umu da je smer rotacije takođe povezan sa podudaranjem ožičenja motornog pogona. Zamena veze dve žice za kalem sa pogonom će obrnuti smer kretanja
DIR –
ENA + Signal za uključivanje: Ovaj signal se koristi za uključivanje/isključivanje pogona. Visoki nivo (NPN upravljački signal, PNP i Diferencijalni kontrolni signali su naprotiv, odnosno Niski nivo za uključenje.) za omogućavanje pogona i nizak nivo za onemogućavanje pogona. Obično se ostavlja NEPOVEZANO (UKLjUČENO). Signal za uključivanje: Ovaj signal se koristi za uključivanje/isključivanje pogona. Visoki nivo (NPN upravljački signal, PNP i Diferencijalni kontrolni signali su naprotiv, odnosno Niski nivo za uključenje.) za omogućavanje pogona i nizak nivo za onemogućavanje pogona. Obično se ostavlja NEPOVEZOVANO (UKLjUČENO).
ENA –
Pin Function Details Connector Image
+ V Napajanje, 24~50 VDC, uključujući fluktuaciju napona i EMF napon. dm542 pins1
GND Power Ground.Power Ground.
A + / A – Motor Phase A
B + / B – Motor Phase B

 Pictures, dimensions,table data and technical drawings of this product are made with reasonable care and liability is excluded for the accuracy and correctness of this data.

  Microstep Resolution Selection

Microstep Steps/rev.(for 1.8° motor) SW5 SW6 SW7 SW8
1 Default/Software configured [200] on on on on
2 400 off on on on
4 800 on off on on
8 1600 off off on on
16 3200 on on off on
32 6400 off on off on
64 12800 on off off on
128 25600 off off off on
5 1000 on on on off
10 2000 off on on off
20 4000 on off on off
25 5000 off off on off
40 8000 on on off off
50 10000 off on off off
100 20000 on off off off
125 25000 off off off off

Smanjenje toplote i režim automatskog podešavanja/testiranja

SW4 se koristi za automatsko smanjenje struje u mirovanju, funkciju samotestiranja i automatskog podešavanja. Kada je DIP prekidač OFF, što znači da je struja mirovanja podešena na polovinu izabrane dinamičke struje iu ovom slučaju će se struja automatski smanjiti na 60% izabrane radne struje 0,4 sekunde nakon poslednjeg impulsa. Teoretski, ovo će smanjiti zagrevanje motora na 36% (zbog P=I2*R) originalne vrednosti i kada je DIP prekidač UKLjUČEN, to znači da je struja mirovanja podešena da bude ista kao izabrana dinamička struja.

Ako korisnik promeni status/poziciju SW4 dvaput u 1 sekundi, pogon će samotestirati pogonski motor i kontrolne parametre automatskog podešavanja, nudeći optimalne performanse sa različitim motorima.

dm542 dipsw Dip Switch

  Simptomi problema i mogući uzroci i zaštitne funkcije

Da bi se poboljšala pouzdanost, drajver uključuje neke ugrađene funkcije zaštite.DM556 koristi jednu CRVENU LED diodu da pokaže koja je zaštita aktivirana.Periodično vreme CRVENE je 3 s (sekunde), a koliko puta se CRVENA uključi pokazuje koja je zaštita aktivirana. Pošto samo jedna zaštita može biti prikazana CRVENOM LED diodom, tako da će vozač odlučiti koju grešku da prikaže u skladu sa svojim prioritetima. Pogledajte sledeću tabelu Indikacija zaštite za prikaz prioriteta.

Prekostrujna zaštita
Zaštita od prekomerne struje će se aktivirati kada stalna struja pređe 16A ili u slučaju kratkog spoja između namotaja motora ili između namotaja motora i mase, a CRVENA LED dioda će se uključiti jednom u svakom periodičnom vremenu (3 s).

Zaštita od prenapona 
Kada napon napajanja pređe 52±1 VDC, zaštita će se aktivirati i CRVENA LED dioda će se upaliti dva puta u svakom periodičnom vremenu (3 s).

Zaštita od greške u fazi  
Električne linije motora su pogrešne i nisu povezane će aktivirati ovu zaštitu. CRVENA LED dioda će se uključiti četiri puta u svakom periodičnom vremenu (3 s).

Pažnja: Kada su gore navedene zaštite aktivne, osovina motora će biti slobodna ili će LED svetleti crveno. Resetujte drajver tako što ćete ga ponovo uključiti da bi ispravno funkcionisao nakon uklanjanja navedenih problema. Pošto ne postoji zaštita od preokretanja kablova za napajanje (+, -), ključno je da se uverite da su kablovi za napajanje ispravno povezani sa drajverom. U suprotnom, drajver će se odmah oštetiti.

Priority Time(s) of ON Sequence wave of RED LED Description
1st 1 dm556 error Prekostrujna zaštita
2nd 2 Prenaponska zaštita
3rd 4 Zaštita od greške u fazi
Simptomi Moguće greške
    Motor se ne okreće Nema struje
Podešavanje rezolucije mikrokoraka je pogrešno
Strujna postavka DIP prekidača je pogrešna
Stanje greške posoji
Drajver je isključen
    Motor se okreće u pogrešnom smeru Faze motora se mogu povezati obrnut
      Greška u drajveru Strujna postavka DIP prekidača je pogrešna
Nešto nije u redu sa kalemom motora
    Nepravilo kretanje motora   Kontrolni signal je preslab
Kontrolni signal je ometan
Pogrešna veza motora
Nešto nije u redu sa namotajem motora
Trenutna postavka je premala, gubljenje koraka
    Motor staje tokom ubrzanja   Trenutna postavka je premala
Motor je nedovoljan za primenu
Ubrzanje je podešeno previsoko
Napon napajanja je prenizak
    Prekomerno zagrevanje motora I drajvera Neadekvatno odvođenje toplote / hlađenje
Funkcija automatskog smanjenja struje se ne koristi
Struja je postavljena previsoko

 Dimension

dm542

 

Povezivanje

  Wiring

wirring dm442

NOTE: If the signal voltage is greater than 5v then you must use a resistor

VCC=  5V   R = 0 (no ressitor needed for 5V signal)
VCC=12V   R = 1K > 1/8W
VCC=24V   R = 2K > 1/8W

 

  Typical Wiring

 wiring2

   Arduino Wiring DM542 / DM556

dm556 arduino

 

 

Nema fajlova za preuzimanje!

Možda će vam se također svidjeti…

Nazad na Vrh

CNC Dijelovi

Sve za vašu CNC mašinu.

Zdravo, Dobro došli na sajt CNC Dijelovi. Molim vas kliknite na "Započnite razgovor" ukoliko želite da pričamo.

Powered by WpChatPlugins