HGH Kolica 35,00 KM50,00 KM
Radiusno glodalo 15,00 KM

HGR Profilisane vodjice

Linearne vođice serije HG su dizajnirane sa većom nosivošću i krutošću od drugih sličnih proizvoda sa kružnim lučnim žlebovima i optimizacijom strukture. Odlikuje se jednakim stepenom opterećenja u radijalnom, obrnutom radijalnom i bočnom smeru, i samoporavnavajući se da apsorbuje greške pri instalaciji. Dakle, linearne vođice serije HG mogu postići dug životni vek uz veliku brzinu, visoku preciznost i glatko linearno kretanje.

Na stanju

Sku:N/A

70,00 KM95,00 KM / po metru

Poništi izbor
Product Price

Linearne vođice obezbeđuju linearno kretanje recirkulacijom kotrljajućih elemenata između profilisane šine i bloka ležaja. Koeficijent trenja na linearnoj vodilici je samo 1/50 u poređenju sa tradicionalnim klizačima i oni su u stanju da podnesu opterećenja u svim pravcima. Sa ovim karakteristikama, linearna vodilica može postići visoku preciznost i znatno poboljšanu tačnost kretanja.

Model
no.
Dimensions
of
Assembly
Dimensions of Rail Mounting
Bolt for
Rail
Weight Price
without VAT
H H1 WR HR D h d P E [mm] Rail
kg / m
Per meter
HGR_15 28 4.3 9.5 15 15 7.5 5.3 4.5 60 20 M4x16 1.45 70 KM
HGR_20 30 4.6 12 20 17.5 9.5 8.5 6 60 20 M5x16 2.21 80 KM
HGR_25 40 5.5 12.5 23 22 11 9 7 60 20 M6x20 3.21 90 KM
 

Pictures, dimensions,table data and technical drawings of this product are made with reasonable care and liability is excluded for the accuracy and correctness of this data.

  Dimensions

ghh dimensions

Visoka preciznost
Pošto linearna vođica ima mali otpor trenja, potrebna je samo mala pokretačka sila za pomeranje tereta. Nizak otpor trenja pomaže da efekat porasta temperature bude mali. Dakle, otpor trenja je smanjen i tačnost bi se mogla održavati duži period od tradicionalnog kliznog sistema.
Visoka rigidnost
Dizajn šine i bloka linearne vođice ima jednaku ocenu provodnika u sva četiri smera koji zahtevaju dovoljno kruto opterećenje u svim smerovima i sposobnost samoporavnanja da apsorbuje greške pri instalaciji. Štaviše, može se postići dovoljno prednaprezanja za povećanje krutosti i čini ga pogodnim za bilo koju vrstu ugradnje.
Lake za održavanje
U poređenju sa procesom rasipanja koji zahteva visoku veštinu tradicionalnog kliznog sistema, Linearni vodič može da ponudi visoku preciznost čak i ako je površina za montažu obrađena glodanjem ili brušenjem. Štaviše, zamenljivost Linear Guide pruža pogodnost za instalaciju i buduće održavanje.
Velika brzina
Linearna vođica blok, šina i kugla se primenjuju preko kontaktne tačke sistema kotrljanja. Zbog karakteristike malog otpora trenja, potrebna pogonska sila je mnogo manja od one u drugim sistemima, pa je i potrošnja energije mala. Štaviše, efekat porasta temperature je mali čak i pri velikoj brzini rada.
Visoke performanse bez zazora
Čak i pod predopterećenjem ili uobičajenim opterećenjem, lopta i staza za trčanje dodiruju jedni druge u dve tačke u smeru opterećenja, kao što je prikazano. Ovaj dizajn omogućava glatko kretanje.

 

Nema fajlova za preuzimanje!

Možda će vam se također svidjeti…

Nazad na Vrh

CNC Dijelovi

Sve za vašu CNC mašinu.

Zdravo, Dobro došli na sajt CNC Dijelovi. Molim vas kliknite na "Započnite razgovor" ukoliko želite da pričamo.

Powered by WpChatPlugins