Zupčasta letva sa kosim zubima 1.5M - 960mm 75,00 KM
Servo Stepper motor drajver SET od 2.5NM 230,00 KM

Reduktor za zupčastu letvu sa kosim zubima 1.5M

Reduktor sa helikalnim nazubljenim zupčanikom i zupčastom letvom sa helikalnim ozubljenjem. Ovaj reduktor ima prenosni odnos 5:1 i nema slobodnog zazora / povratnog zazora. Helikalni zubi na zupčastoj letvi omogućavaju brzo kretanje i tihi dugotrajni rad bez vibracija.

Na stanju

Sku:0038

105,00 KM

  Detalji

Ako pravite CNC plazmu za rezanje celika onda vam je najbolje resenje zupcasta letva zbog abrazivne prasine koja otezava rad navojnog vretena ili ako pravite rutere za obradu drveta velikih radnih hodova gde dolazi do deformacije navojnog vretena usled velike duzine onda je ovo idealno resenje za vas projekat.

Karakteristike ovog reduktora su sledece:

  • Zero backlash ili nulti povratni zazor (kod reduktora je uvek karakteristican povratni zazor a samo kod vrlo skupih varijanti je taj zazor sveden na minimum), ovde u ovom slucaju je taj zazor apsolutna nula ako je remen prezategnut i tako podrzan tokom rada
  • Zupcasta letva sa kosim zubima omogucava konstantnu kontaktu povrsinu zuba i time obezbedjuje tih rad bez vibracija a time i preciznost i dugovecnost sistema
  • Kompaktnih je dimenzija za ugradnju i vrlo izdrzljive konstrukcije
  • Nije potrebno nikakvo odrzavanje tako da u prljavim i prasnjavim uslovima moze da radi na suho, apsolutno bez mazanja itd, preporucljivo je da zupcasta letva bude okrenuta zubima na dole kako ne bi sakuljala spon i druge cestice da ne bi doslo do otezanog rada zupcanika. . .

Ovo je najjeftinija alternativa izuzetno skupim reduktorima/planetarnim koji imaju adekvatnu klasu preciznosti da bi mogli da se koriste za precizna pozicioniranja, jednostavno ovaj reduktor nema povratnog zazora i radi u apsolutnoj nuli i zato je pogodan za vrlo zahtevne projekte a samim tim zbog svoje jednostavne konstrukcije je apsolutno pouzdan i nije mu potrebno nikakvo odrzavanje odnosno namenjen je za dugotrajan i pouzdan rad.

Preporuka kod motaze zupcaste letve:

Motaza zupcaste letve se vrsi sa njene bocne strane. Pre montaze letve , sistem se dovede u fazu kretanja osa odnosno postave se svi elementi na sistemu koji cu biti pokretani uz pomoc zupcaste letve i namontiraju se na svoje vodjice. Kada vec imamo sistem ciji se moduli krecu po svojim osama onda montiramo prvo reduktor a zatim krecemo od pocetne pozicije ose i postavljamo zupcastu letvu tako sto je oslanjamo istovremeno na nosecu konstrukciju i istovremeno na zupcanik (vrsimo uzubljenje) zatim fiksiramo jedan kraj letve pa isto to uradimo na suprotnom kraju letve , kada smo fiksirali obadva kraja letve onda izvrsimo probni rad. Nakon fiksiranja letve krecemo istu da pricvrstimo vijcima (odrejujemo rupe za busenje i urezivanje navoja u konstrukciju) , vijcima pricvrstimo delimicno ili meko dotezanje i nakucamo letvu na dole prema zupcaniku dok se zupcanik nalazi izvan hoda letve pa nakon toga vrsimo autopozicioniranje ili samo-podesivanje tako sto ulazimo u letvu sa zupcanikom i zupcanih podize letvu na optimalnu visinu koja se zatim finalno doteze i fiksira vijcima (ovaj postupak mozemo ponoviti vise puta, ponavljati prolaze levo-desno i svaki put gumenim cekicem nakucati letvu prema zupcaniku).

rack and pinion gearbox gallery rack and pinion gearbox rack
REDUKTOR se isporučuje sa sledećim delovima:

  • Reduktor sa velikom zupčastom remenicom koja na izlazu ima helikalni zupčanik (HTD zupčasta remenica sa 90 zuba )
  • HTD 550-5M Zupčasti kaiš
  • HTD 5M manja ili pogonska zupčasta remenica za motor / montažni otvor ø14mm (18 zuba) odgovara za NEMA 34 motor prečnika osvine Ø14

Zupčaste letve se prodaju u celim komadima i ne mogu se rezati po želji. Dužina jedne letve modula 1.5 je 960mm. Pogledati u nastavku tehnički crtež sa dimenzijama. Letva je brušena sa spoljnih strana a zubi su izradjeni postupkom finog glodanja u toleranciji pogodnoj za upotrebu za precizna pozicioniranja.

 

rack and pinion gearbox dimensions

rack and pinion gearbox dimensions pulley

rack and pinion gearbox 3d model rack and pinion gearbox model
DOWNLOAD 3D MODEL 3D Modeli / IGES / Rhino 3D / STEP / Parasolid

  Helikalna Zupčasta Letva

Modul L A0 B I  D  D1 L1 A C1 C2 E A1
1.5 960 20 20 120 60 30 900 8 6.8 11 8.8 18.4
pinion rack and pinion gearbox dimensions rack
Pictures, dimensions,table data and technical drawings of this product are made with reasonable care and liability is excluded for the accuracy and correctness of this data.

 

 

Nema fajlova za preuzimanje!

Možda će vam se također svidjeti…

Nazad na Vrh

CNC Dijelovi

Sve za vašu CNC mašinu.

Zdravo, Dobro došli na sajt CNC Dijelovi. Molim vas kliknite na "Započnite razgovor" ukoliko želite da pričamo.

Powered by WpChatPlugins