Stepper Motor NEMA23 40,00 KM70,00 KM
Nosač motora NEMA23 5,00 KM

Stepper Motor NEMA34

Koračni motori od 17 do 34 NEMA veličine i od 0,26 Nm do 13 Nm obrtnog momenta. Nudimo pouzdano i jeftino rešenje za koračne motore za vaše hobi i profesionalne potrebe.

Na stanju

Sku:0095

90,00 KM165,00 KM

Poništi izbor

  Detaljno


Model
Datasheet
NEMA
Size
Phase Step
Angle
Voltage Current
[A]
Torque
[Nm]
Mass
[Kg]
Price
86HS78 34 2 1.8° 1.90 5.50 4.60 2.55 90 KM
86HS115 34 2 1.8° 3.00 6.00 8.70 3.80 130 KM
86HS150 34 2 1.8° 4.08 6.00 13.00 5.60 165 KM

 Pictures, dimensions,table data and technical drawings of this product are made with reasonable care and liability is excluded for the accuracy and correctness of this data.

To see the dimensions and more details click on the model name link in the table!


 Ukratko o steper motorima

 

Prednosti koračnog motora

Pretvaranje nelinearnog ulaznog signala u linearni izlazni signal.Ovo je uobičajeno za signale termoparova.

  • Ugao rotacije motora je proporcionalan ulaznom impulsu.
  • Motor ima pun obrtni moment u stanju mirovanja (ako su namotaji pod naponom).
  • Precizno pozicioniranje i ponovljivost pokreta jer dobri koračni motori imaju tačnost od 3 do 5% koraka i ova greška nije kumulativna od koraka do koraka.
  • Odličan odgovor na pokretanje/zaustavljanje/kretanje unazad.
  • Veoma pouzdan jer u motoru nema kontaktnih četkica. Stoga životni vek koračnog motora jednostavno zavisi od veka trajanja ležaja.
  • Reakcija koračnih motora na digitalne ulazne impulse obezbeđuje kontrolu otvorene petlje, čineći motor jednostavnijim i jeftinijim za upravljanje.
  • Moguće je postići sinhronu rotaciju veoma male brzine sa opterećenjem koje je direktno povezano sa vratilom.
  • Širok raspon brzina rotacije se može realizovati pošto je brzina proporcionalna frekvenciji ulaznih impulsa.

Vrste koračnih motora

Postoje tri osnovna tipa koračnih motora: promenljiva reluktantnost, permanentni magnet i hibridni. Ova diskusija će se koncentrisati na hibridni motor, pošto ovi koračni motori kombinuju najbolje karakteristike motora sa promenljivom reluktancijom i trajnim magnetima. Konstruisani su sa višezupcima statorskih stubova i rotorom sa permanentnim magnetom. Standardni hibridni motori imaju 200 zubaca rotora i rotiraju se pod uglom od 1,8º. Pošto ispoljavaju visok statički i dinamički obrtni moment i rade pri veoma visokim brzinama koraka, hibridni koračni motori se koriste u širokom spektru komercijalnih aplikacija uključujući računarske disk jedinice, štampače/katere i CD plejere.Neke industrijske i naučne primene koračnih motora uključuju robotiku, alatne mašine, mašine za pikiranje i postavljanje, automatizovane mašine za sečenje žice i spajanje žice, pa čak i precizne uređaje za kontrolu fluida.


Koračni režim

„Koračni režimi“ koračnog motora uključuju Full, Half i Microstep. Tip izlaznog režima koraka bilo kog koračnog motora zavisi od dizajna drajvera. Nudimo pogone sa koračnim motorima sa režimima punog i pola koraka koji se mogu izabrati prekidačem, kao i drajvere za mikrokorak sa rezolucijama koje se biraju prekidačem ili softverom.


PUN KORAK

Standardni hibridni koračni motori imaju 200 zubaca rotora, ili 200 punih koraka po obrtaju osovine motora. Deljenjem 200 koraka na rotaciju od 360° jednak je ugao punog koraka od 1,8°. Normalno, režim punog koraka se postiže uključivanjem oba namotaja uz naizmenično preokretanje struje. U suštini jedan digitalni impuls od drajvera je ekvivalentan jednom koraku.


POLA KORAKA
Pola koraka jednostavno znači da se koračni motor rotira 400 koraka po obrtaju. U ovom režimu, jedan namotaj se napaja, a zatim dva namotaja naizmenično, što dovodi do rotacije rotora na pola udaljenosti, ili 0,9°. Iako obezbeđuje približno 30% manji obrtni moment, polustepeni režim proizvodi glatkije kretanje od režima punog koraka.


MICROSTEP
Microstepping je relativno nova tehnologija koračnog motora koja kontroliše struju u namotaju motora do stepena koji dalje deli broj pozicija između polova. Većina drajvera za mikrokorake je sposobna da podeli ceo korak (1,8°) na 256 mikrokoraka, što rezultira sa 51 200 koraka po obrtaju (0,007°/korak). Mikrostepping se obično koristi u aplikacijama koje zahtevaju precizno pozicioniranje i glatkije kretanje u širokom opsegu brzina. Kao i režim u pola koraka, mikrokorak obezbeđuje približno 30% manji obrtni moment od režima punog koraka.

 

Pick manuals on a link below

Možda će vam se također svidjeti…

Nazad na Vrh

CNC Dijelovi

Sve za vašu CNC mašinu.

Zdravo, Dobro došli na sajt CNC Dijelovi. Molim vas kliknite na "Započnite razgovor" ukoliko želite da pričamo.

Powered by WpChatPlugins